Bad hair day.. Ja eller nej?

Män, kvinnor, god morgon!



Härliga torsdag är här. Solen skiner och livet känns för jävla bra.




Startar dagen med en redig sovmorgon, en stor kopp tea och ett bröstinlägg.
Ja, just precis. Tjuvstartar Oktoberkampanjen så klicka in på http://www.brostcancerfonden.se/ och gör det som känns mest rätt för dig.











G L A D


Säg Glad flera gånger.

Visst låter det konstigt. Glad. Glad. Glad. Glad. Glad! Glad... .. . ... .

Klanglöst. Dovt.



Men så lyssnar du på den här mixen.







Då blir man GLAAAAAAAAD!



Fint där, Norwegian Recycling!








Ser ni vad det här är?





Kolla noga!


 

Ta sikte på takåsen och strunta i min hand.
Tänkte skriva, skit i min hand, men det skulle förmodligen göra er förvirrade om vad jag egentligen vill att ni ska göra...




SNÖ!




Eller ja, frost då. Men det är lika kallt som snö och ser i princip likadant ut. Skillnaden är ju att frosten inte kommer i lika stora mängder som snön.


Såere med det.











YES!




47 böcker är nu utlästa. Fyrtiosju böcker!!!!

Förstår ni hur mycket/många det är? Som jag har läst?!!


Det tog mig ungefär två och ett halvt år (eller närmare tre faktiskt) att läsa ut hela serien.


Ah just det! Och det är inte vilka böcker som helst. Ni som är någorlunda uppdaterade på mitt liv fattar att det är Sagan om Isfolket. Som JAG har läst. Fyrtiooosjuuu stycken!




Det känns så, och nu svär jag, JÄVLA BRA!, att ha hållit fast och faktiskt fullföljt mitt beslut om att läsa hela serien. Innan jag höll första boken i mina händer bestämde jag mig för att läsa var enda en, oavsett om det visade sig att vara böcker som var fullkomligt ointressanta och värdelösa. Även om det var böcker som jag inte ens skulle kissa på. Inte heller om de brann, så skulle jag ändå läsa alla. Alla fyrtiosju.



Lyckligtvis var de flesta böckerna en ren underhållning att läsa. Det flesta, men långt ifrån alla. När mys (eller snusk, för den som hellre vill kalla det så)-kärrning-porren mattades av vid bok nr 28 var det inte lika kul att fortsätta. Men det gjorde jag i alla fall. Jag hade ju lovat mig själv.


Nu så här i efterhand är känslan av att hålla ett löfte till mig själv helt underbar. Det är ju faktiskt inte alltid man gör det. Jag menar, det har hänt att jag lovat mig saker tidigare och oftast många saker på en och samma gång. Äta bättre, motionera mer, bli bättre på jobbet, ta körkortet, skaffa försäkringar, använda tandtråd och fluor minst en gång om dagen, att aldrig mer slänga kläder på golvet, sluta lyssna på andras humbojumbo och lita mer på sig själv. Osv…


Kort sagt. När man kommer till insikt att man vill ändra/förbättra sig så vill man oftast göra allt på samma gång. Bums! Allt ska bli tipptopp med en gång.


Men ärligt nu. Jag tror inte att jag fullföljt något av de ovanstående sakerna, inte långsiktigt i alla fall. På ett eller annat sätt slutar det ändå med stora klädhögar på golvet.

Just därför känns det här fullföljandet stort. Enormt.


Jag känner mig stark och klok. Och kommer inom sinom tid sätta upp ETT nytt mål. För mig.


 

 

 

Men innan dess vill jag ha hjälp med en sak. Vad ska jag göra med böckerna nu?

Det finns förslag på att jag ska skänka dem till Sara. Men där är jag tveksam.
Mitt förslag är någon slags ritual. Kanske bränna alla böcker på bål under en fullmåne?  Eller vad tror ni?Skulle någon av er känna för en investering i si så där 2-3 års läsning, är böckerna dina för 500 spänn.







Jag fattar inte hur...


..folk gör det!



Hörni!

 

Dålig uppdatering, jag vet!

Men jag har lite annat att pyssla med nu så ni får helt enkelt luta er tillbaka och vänta!

 

Föresten kolla hur fräsig jag är idag.






Försökte mig på en ”Dagens Outfit”, men det var mer eller mindre omöjligt att få plats med hela kroppen på en och samma bild. Hur fan gör ni andra?








Joråsåatte...



Kaffet smakar bra här med!








Flygresan gick bra som ni ser. Jag lever och sitter just nu brevid min vapendragare.
Vi smider planer. Stora planer.


I morgon intar vi Götenet. Ska tjöta litte. Äta hamburgarere. Och umgås med trevliga Göteborgarare.













Så där!

 

Så. Nu är barret fönat, väskan packad och mascaran sitter där den ska. Blev även tvungen att byta tröja. Jag som tänkt ha en så fin. Men nu blir det en röd istället. Den är fin den med, men inte lika fin som den jag hade innan. Sofia, du får ta mig som jag är.


Hade ett mer eller mindre kaos här för fem minuter sedan. Precis i mitt flourgurglande fick jag nysattacker. Vilket resulterade i både kallsupar och stora flour/salivfläckar både här och där. Mest på den fina tröjan och i ögongen(?!)



Nå ja. Nu är jag i alla fall redo att åka. Sitter här med väskor och påsar fullproppade med kläder. H1 kläder. Känner mig som värsta PR flickan. Ut på affärsresa ba’ så där. Stockholm idag. Göteborg imorgon. Japp, livet är nice. Lite som Lauren i The Hills. Ja nivet när hon ska leverera en klänning till modevisningen i New York.









Godmorgooon goooodmorgooooooon!


Hej fans!

Är ni vakna? BRA!

Då måste ni lyssna på mig nu.

 

Idag ska jag ut och flyga. Själv! Vid det här laget bör ni alla veta att flyga inte ligger högst upp på min favvolista. Finns inte på listan överhuvudtaget.

Det kan ibland vara lite jobbigt eftersom det jag älskar mest här i livet (typ) är just att resa. Upptäcka nya platser och återse andra. Lapa sol i värmen, känna lugnet, dricka paraplydrinkar och peta med tårna i sanden. Shoppa och träffa nya människor. O bara få vaaa!

 

Det sjuka med det hela är att jag fullkomligt älskar att strosa runt på flygplatser. Titta på människorna, dofta på parfymer, kleta in både ansikte och armar i någon svindyr kräm som man aldrig kommer ha råd med.  O sen doften av flygplansbränsle. Um! Men i den doften finns en helt annan historia. Uppväxten i Märsta…

 

Men i alla fall. Även om den flygresa gjort mig sömnlös i princip hela natten, så ser jag framemot destinationen. Hufvudstaden! Sofia!

Shit, tänk att det äntligen blivit dags för att hälsa på henne. Det har trotts allt gått mer än ett år sedan hon flyttade från blåshålet. Så det är inte en dag för tidigt!

 

I morgon är det dags för oss att teama ihop. Känns som det var evigheters evighet sedan vi jobbade tillsammans och det ska bli otroligt kul att göra det igen. Vi brukar nämligen göra det väldigt bra när vi gör det tillsammans. (Hum.. det skulle kunna vara en titel på en väldigt väldigt bra låt)..

Kanske skulle ta och skriva en låt om oss, till oss. Lite som Filip & Fredrik. Piff & Puff…

 

Ingen dum tanke, inte alls…




Nej, nu frukost!







 

 





Titta så fin hon är!



Sitter kvar på jobbet. Själv. I mörkret. Kände mig lite rädd så jag klickade lin på lite roliga bloggar och ser bland annat detta inlägg:


http://lillisfia.blogg.se/2010/september/ryggen.html

Åh! Är hon inte för fin vännen min?!! Blir ju alldeles tårögd.

 


Finns det något bättre än att veta att sina nära och kära har det bra. Att de trivs med sin tillvaro och får uppleva kärleken. När jag läser inlägg som dessa så myser jag.

Hörni vänner, när ni mår bra då mår jag bra!









Puss på er!












Hallå där, god morgon på er! Snygga som fula!

 

Här har ni mig, Östersunds egna lilla solstråle, mitt i höst- och gråmulna tisdagens stormande vindar.


Jahapp solstråle tänker ni.


Jajemeeen, det är jag det! I dag känns livet helt fantastiskt. Tandvärken är borta så här sitter jag och firar med mat. Äggmacka med kaviar. Hårbröd med ost, flingor och mjölk. Umm umm umm!


Förutom tandvärken har även PMS humöret avtagit. Det är lycka det!

Äntligen kan jag starta dagen utan att gråta för omaka strumppar, ett jack i nageln, att håret är stripigt, att jag är blek, för maskan som jag just rispat upp i strumpbyxan eller för det faktum att livet är orättvist.



Nej idag spelar det ingen roll om virveln uppe på hjässan syns, om magen putar eller om strumpbyxorna är håliga. För jag är glad!
Jag är lycklig, upprymd och motiverad. Och så känner jag mig snygg också. I mina ny färgade ögonbryn.



Tisdagen den 14 september 2010, Isabelle Marlené Olbrant – Fylld med härliga känslor!





O en sak till. Eller två.


Det är inte alltid den som sitter vackrast som är renast i rumpan. Tänk på det!


Och...


Söndag. Rösta. Gört!











Jossan fixar!




Man tackar man tackar!


Alkoholleverans så här på kvällskvisten.



Tack Regementsgatan!













Och vi älskar oss alla




 

 

 

 

 

 

 

 

Kan man vara stoltare?!










Jalloh!


Här sitter jag med en uppsvälld kind och med en visdomstand som envist pressar sig upp genom tandköttet och mot käkbenet. Den kämpar verkligen. Ihärdigt.

Min mun är så pass sargad att jag inte kan öppna mer än ett pyttelitet hål. I det lila hålet försöker jag sticka in en liten tesked med yoghurt på. Det går inge vidare.

Det som gör mig mest förbannad är att jag är hungrig som en varg. Jag önskar att jag bara kunde öppna gapet och lasta in allt möjligt. Helst saker som smakar gott. Men eftersom jag inte ätit något sedan igår morse spelar smaken inte så stor roll längre.

 

Meen, jag ska inte klaga. Klaga gör bara pussyes.

 

Istället har jag bjudit in mina försäkringsförmedlare till en after work hemma hos mig.

 

Bra tajmat med tacos till middag.

 

Niklas Erik Johan. NEJ!

 

Men kul ska vi ha. Erika har lovat att ta med sig Twister!









Kan ni det här tricket?









Mää?!!



Just och precis som jag drämmer näven i bordet, utropar att hösten och ishavsvindarna är här, ja vad tror ni händer då?


Jo då brakar värmeböljan loss. Ryssvärmen anländer och från en klarblå himmel sprider solen sin värme och sitt ljus. Både igår och idag har det varit klarare himmel, varmare luft en någon annan dag under sommaren.  Är det inte lite underligt?



Jag ger mig fan på att det hela är en konspiration. Mot mig. Att allt jag uttalar, vill och önskar blir tvärtom liksom.



Intressant..

 


Åoo vad jag vill ha lite pengar. Ohoj vad kallt det är. Jag vill ha vinter året om ja! Och inga pengar på kontot! Jag vill absolut INTE åka på en härlig utlandsresa, och verkligen inte ha ett par nya skor med de perfekta höjden på klackarna. Jag vill alltså ha skyhöga klackar som jag absolut inte kan gå i. Och så vill jag ha en plufsig, typ blekfet kropp. Ett stort diskberg skulle också vara trevligt.

 

 

 

Så.. Nu håller vi tummarna!












Höst?








God morgon människor!


Så här ser det ut i Östersund idag. Man kan kalla det dis, dimma, gråmulet och med lite kreativitet en hel del annat. Idag gick ljuset upp för mig. Jag som tänkt och velat vägra in i det sista, inser nu att det är försent. Hösten är här och det är ett faktum.


Säga vad man vill om hösten med alla värmeljus, mysiga koftor, härliga färger och varma filtar. Men hösten är en jobbigt men framför allt en kall period.


Det är för varmt för att pälsa på sig dunjackan. Och totalt idiotisk! ska man klara vintern är det bäst att stå ut i skinnjackan ett bra tag till. Och ingen och då menar jag ingen är snygg i stängd skinnjacka. ( jo kanske en). Så då får man dessutom stå ut i en öppen jacka. Jobbigt!



Men jag säger inte att jag inte gillar hösten.  Barasåatteeh !






Jamen jaha ja. Måndag. Ny vecka nya tag. Eller jag började ju min vecka redan igår så jag har egentligen tisdag idag. Treeevligt!!


Tisdagar är för övrigt första dagen i veckan då det är helt okej att börja planera in för kommande helg. Bra va?






  



Kolla. Jag gjorde några omjusteringar i helgen.









Visst skulle det vara fint med en TV här inne?







Jag vinner!!!





Det är är helt otroligt! Det är sällan jag vinner, men idag vinner jag tamejfan allt.

Jag  dominerar i både ”goddag dam” och i ”Games”.

 

Jag är helt enkelt bäst i kortspel!







Julkort 2010?










Kortleken är framme.


Plump!


Äran står på spel. Eminem – The way I am spelar ur högtalarna.
Ja ni anar nog hur stämningen är. Spänd!

Willy delar. Han blandar noggrant. Väääldigt noggrant. Ingen har sagt något på länge. Sara sitter med vita  samabitna läppar.

Nu är korten äntligen utdelade. Patric har tagit upp sin hög. Jag försöker tyda hans ansiktsuttryck, något son är helt omöjligt. Här snackar vi pokerface!



Nu när jag sett över mina egna kort inser jag att det är slask i dyngspridaren. Den här omgången med!

Nu ska vi se här. 4 kort på handen. Alla i en och samma färg och dessutom oklädda. Det här tar jag! Alla stick!






Tänk om alla kvällar var som denna


















Våga vägra hösten!



Nu kör vi ballehäng på ny adress!






 

Ny adress- Nytt farin!






Det är Ballehäng nu, fattar ni det?!!






Skål!








Lööördaaag!



Good afternoon fellows!

Hur var det här då? Har det hänt eller händer det något spännande hos er?

Inte hos mig. Inget spännande alls.

Dock väldigt avslappnande. Ligger i soffan och gluttar på tv och smutta på en kopp java. Njuter av livet så att säga. Då och då sneglar jag mot sovrummet. Det står en enorm kontinentalsäng där inne. Funderar på om jag ska kravla in dit och upp för sängen och lägga mig under det sjukt stora duntäcket. Men så sträcker jag lite på mig, mojsar in mig i filten. Nä, jag ligger nog kvar här en stund till.

Sen funderar jag lite på maten ikväll. Borde ge mig ut på stan och inhandla ingredienser. Men så sträcker jag på mig, drar upp filten lite till. Nä jag ligger kvar här en stund till.


Kommer på att jag har whisky hemma på prästgatan 4 och att det skulle vara väldigt trevligt med en Irish efter maten. Kanske ute på balkongen ikväll. Insvept i en skön filt. Jag skulle kanske ta o gå hem och hämta flaskan. Meeen så drar jag upp filten till hakan och bestämmer mig för att ligga kvar här. Precis här resten av dagen.

 

Hehehehe.. Jag har det väldigt bra ja'









Nu är jag hemma igen..



Lite fattigare men med fräscha tänder och ett par nya skor. Det är jag värd!



Gunnarsson var lika toppen som vanligt.

Det känns alltid lite gruvsamt att gå till tandläkaren. Förut bokade jag alltid om besöket minst två-tre gånger innan jag tillslut kände mig mogen och redo att låta dem gräva i gapet mitt.

Men sedan Gunnarsson började på mottagningen har jag inte bokat om ett enda besök. Nu kan jag med handen på hjärtat säga att jag gillar att gå till tandläkaren.


Den kvinnan är helt fantastisk. Hon är så rar och tar alltid hand om mig och min mun på bästa sett.
Hon är den enda jag tillåter att tala till mig som om jag var ett barn. För när jag ligger där i stolen, har alla möjliga prylar i munnen, så känner jag mig faktiskt som ett barn. Liten, ensam och utsatt.


Då är det tur att Gunnarsson är den hon är. Hon är lite sprallig och kan ibland tyckas lite förvirrad, men hon har en varm och len röst. Hon skojar till det hela och petar med största försiktighet på gaddarna. Hon förklarar vad det är hon gör och visar med spegeln hur och vilka tänder som jag måste ta hand om lite extra.  Sen polerar hon alltid tänderna lite extra och låter mig skölja med lite fluor.  


Hon får liksom undersökningen att kännas som en behandling.  Nivet som man får hos olika skönhetsinstitut.  

 

Nu är det dags för en banan och en lässtund i favvofåtöljen.

 


Freeedag!



Gooomorrrroooon looooverrrrrss ss s sss…


Vet ni hur underbart det är att vakna upp och inse att helgen är här?!


Har precis njutit av en kopptea och zoogänget. (Det var inge bra idag. Tilde de Paula känns väldigt tråkig).



Nu är springbraxorna på. Ska ta mig en lång springrunda nu på morgonkvisten..



Phahaha! Trodde ni det eller?


Nej nej, jag ska till tandläkaren. Fast jag inser nu att jag måste lubba så in i helvete nu. Ska vara där om 7 min. 


-Gunnarsson var beredd, om 5 min är jag där med mitt bländande vita leende!








RSS 2.0