Här!










Som ett bevis på att sommaren inte är över.






Snipp snapp slut..


Så då var yran över för denna gång.

I vanliga fall kan jag känna att yrans slut även gäller sommaren.
När stråket töms och stora scenen monteras ner är det som att sommaren tackar för sig och slår igen butiken. 
Fast inte i år. I år har jag bestämt mig att våga vägra ta farväl av sommaren innan september, för vi har ju faktiskt en hel sommarmånad kvar att njuta av. Och det har jag bestämt mig för att göra. Njuta alltså. Och det mina fans, det är det inga svårigheter med när det är strålande sol, klarblå himmel och en temp rund 30 plus.



Men yran hörni!
Tycker den var en av de bästa yrorna, finväder och grymma artister.
Bäst var nog när Håkan frågade om det var ok att köra ytterligare en låt efter extranumret. Magnifikt. 
Tycker även att Presidenttalet var helt på sin plats. Framförallt inledningen, när Evert tog tillfället i akt och visade sitt stöd till händelserna i Norge. Väldigt fint.  















Hey lovers!

img_9597 (MMS)

Idag värmer jag upp med ett glas vitt, stuvade makaroner och korv. Bästa sättet att börja andra kvällens yrande.  Hade liksom tänkt att uppdatera med lite live inlägg nu under yran, så att ni som inte har turen att hänga med mig ändå kan få känslan av hur det skulle vara. Att yra med mig alltså. Men hela den idéen sprack när nätet laggade strax innan åtta igår kväll. Så därför får ni helt enkelt använda fantasin. Kvällens första konsert blir Maggio. Jabadabadoooo!  Hej.


Nu börjar det!

img_9729 (MMS)

Tar mig en rackare innan kvällens yra. Premiär yra. PS. Daniel Adams Ray soundcheckar nu.


Idag flanerar vi.

img_3189 (MMS)

Har strosat runt i solen och insupit festivalstämning. Smuttat på gratis saft och bullar och har nu fickorna fulla av gratisprylar. Och den här snubben, han bjöd på en privat föreställning. Han bad oss att önska vilken låt som helst, och det gjorde vi. Och han sjöng. Livet är allt bra!


HEJ!

img_8800 (MMS)

Jag är tillbaka. Hemma i stan och åter på bloggen. Kul va? Ikväll är det ballehäng hos mig. Har bästa tjejerna som sällskap och en herrans massa vin.  Ser ni, jag har sol på min balkong! Hej!


Lammkött.

img_8312 (MMS)

Utsökt!


Hej fans.

img_4321 (MMS)

Se där. Ovädret är tillbaka.  Man har utfärdat klass ett varning. Det blixtrar och mullrar och ska jag vara ärlig är jag lite skraj. Man hinner knapt räkna till ett innan det dånar till.  Snart ska vi in till Visby på middag. Vi har gjort oss fina och jag försöker dölja min rädsla med att ta bilder på mig själv. Men viss kan man ana en skvätt livrädsla i blicken min?


In the dark hours

Jag är så oerhört tacksam att jag bor i stuga och inte i tält. Är också stolt att våga vägra tälta på semestern, och hade någon lyckats övertala mig att kampa den här sommaren hade den personen suttit i klistret nu. Ordentligt. Ikväll rapporterar jag från en kolsvart ö. Här har det dundrat och blixtrat de senaste timmarna och vi är för andra gången ikväll utan ström. Man skulle kunna säga att det har regnat, men det skulle ha varit lögn. Det har nämligen regnat så in i helvete. Himlen öppnade sig och alla vätskepartiklar som fanns där föll ner på vår ö. Och i mina skor som låg kvarglömda på altanen. Livet blir rätt primitivt utan el. De enda ljuskällorna är värmeljus och telefonen. Rätt mysigt ändå.


Ett glas på ringmuren?

img_4205 (MMS)


Så där ja

img_1433 (MMS)

Här har ni ett smakprov på livet på ön.


Det ser ut att bli en skön dag

img_5325 (MMS)

Igen! :)


Godmorgon! Är ni vakna?

img_5830 (MMS)

Här på Gotland startar varje dag med en morgonprommis.  Fast inte idag.  Idag har jag tagit ut en vilodag. Det måste man ha ibland.  Ligger kvar i sängen och drar mig. Gluttar på Nyhetsmorgon och sträcker ut kroppen. Den är nämligen rätt mör efter gårdagens äventyr på Kneippbyns vattenland.  Jag gick bananas där inne. Tog igen         en del från när man var barn och för feg för att åka allt.  Jag var nog lite i mitt esse igår. Kastade mig ner från diverse höjder och fall, drog till och med in troskanterna för att få extra fart. Sen åkte jag något som heter Bullit.  Förbannat rolig och brant, till en början. Kill i magen och allt det där, men sen i slutet förvandlades åkturen till årets tarmsköljning.  Det var läskigt på riktigt. 


Hejdå Fårö!

img_5436 (MMS)

Nu sitter vi i bilkön till färjan som ska ta oss tillbaka mot Visby. Vi passerade just 30 minuter-väntetids-skylten. Känns så där när min urinblåsa är fyllt till bredden och tvären. Vi har varit på Fårö hela dagen. Gluttat på får, ätit Cr'epes, badat och letat efter Bergmans smultronställen och raukar. Konstigt det där. Trodde det skulle krylla av raukarna här men de var baskemej riktigt luriga att hitta.  Men skam den som ger sig. Här har ni bildbevis på det.


Här har ni det.

img_7117 (MMS)

Livets guld. Ranskalainen. Det här är salladsdressingen som får min jord att snurra, mitt hjärta att slå, min mun att le och mina smaklökar att göra en trippel backflip, och sen en kullerbytta.  Den här flaskan har skeppats lång väg för att komma till mig. Över Östersjön och igenom hela Roslagen, sen vidare ut till Nynäshamn och nu är den äntligen här på Gotland, Villa Skogshem tillsammans med mig.  Ett helt år har gått sedan vi senast sågs. En alldeles för lång tid. Men precis som alla andra möten är detta en stor höjdpunkt. Jag njuter av varenda droppe och lämnar inte kvar en endaste på fatet. Efter en stund fyller jag på en liten skvätt till. Smuttar i mig den med hjälp av gaffeln.  Trotts att alla gått in i stugan för kvällen sitter jag kvar här ute och njuter. Och sörplar Ranskalainen.


Se på fan!

img_5101 (MMS)

Se på fan!


Håll tummarna nu!

img_7620 (MMS)

Håll tummarna nu!


Älskade Gotland, nu är jag här!

img_5792 (MMS)

Det firar vi med ett glas Ros'e tycker jag.


Nu

img_2647 (MMS)

Då var vi här. Nynäshamn. Första parkett, alltså längst fram i kön. Det är viktigt det där med att stå längst fram i kön, enligt manvännen alltså. Nu ska vi stå här längst fram i kön i två timmar. Roligt.  Köpte pommes för att fördriva tiden. Den tog slut på en grisblink..


Sommarsemester?

img_9613 (MMS)

Nu är vi på väg. Första tunnbrörullen tryckte jag redan i Brunflo. Nu har vi precis lämnat Tönnebro. Där blev det en toast.  Om 2 3 timmar är vi framme på Koludden, där blir det korvgrillning. Mat mat mat. Fint finare finast. 


Hey people

img_9519 (MMS)

Nu går jag runt här med checklistan i högsta hugg. Bockar av och fyller på med nya behövligheter. Behövligheter..? Heter det så? Sånt som kan behövas då. Ja, ni fattar. Imorgon bär det alltså av. Just nu längtar jag mest till resans första stopp. Lunchen. Tunnbrödrulle och Pucko. Fina fan de!


Hoola Bandoola

God kväll lovers! Hur har ni det? Njuter ni av onsdagen? Det gör jag. Lökar i soffan med en bit kladdkaka och sneglar då och då mot tvn. Fotboll ni vet. Annars då. Jo, Östersund har återfått sin normala temperatur. Det var allt bra tajmat av mig att inskaffa en ny vinterjacka. På fredag lämnar vi blåshålet och beger oss söder ut. Först ett stopp hos mamma och Göran på Koludden och sen vidare till Gotland på lördag. På något vis känns det som att semester börjar först då. Den riktiga semestern liksom. Längtar så jag får ont i knäna! Imorgon är det packning på schemat. Tandborste, trosor, snorkel & cyklop, badlakan, böcker, mobil & laddare, ögonfransböjare, springskor, och vin. Packa lätt och rätt med andra ord. Smell ya later!


Vänta nu..

Arja Saijonmaa. Nu. På Stortorget. I Östersund. ? Den här dagen blir ju bara bättre och bättre!


Jag är trött.

Te är öh te te! Det tar på krafterna att ha semester..


Kvällsnöje på ballen

img_9202 (MMS)

Jag vinner!


Lite gott i solen

img_2649 (MMS)

Lite gott i solen


Pannkaksmästerinnan

img_3759 (MMS)

Det är jag det!


Lite kvällsfika

img_5787 (MMS)


Wireless



Fjärde semesterdagen. Idag rapporterar jag från ett trådlöst hem!

Jag har äntligen fått till internet uppkopplingen! Jag tror inte att ni kan förstå min lycka.


Sist jag pratade med router supporten sa dem att det var fel på routen.  Kaputt, finito, lika med trasig! Men jag visste att de hade fel. Så i morse fick jag kraft och ville bevisa deras okunskap. Så jag slog slag i saken och gjorde mitt 63dje inkopplingsförsök.


Och tror ni på fan, det fungerar nu!


Jag är ett GENI!!



Vill ni veta en annan sak som fick mig att freaka ut totalt i morse? Klart ni vill.

Jag har lyckats sova med båda öronpropparna hela natten. Kors i taket.
(Hittade den andra proppen lagom innan ett nervsammanbrott vid 01:30 tiden).

Och gissa om jag blev skraj när jag vaknade. Trodde att kristallerna mina givigt upp totalt och att jag därmed blivit döv under natten. Så kom jag på att öronpropparna fortfarande var i. Där kan vi snacka lättnad.



Alltså dessa öronproppar. Har aldrig tyckt om att använda dem. Känns som om ögonen pressas ur ögongloben när skumgummit sväller. Som han den där i Guinness Record. Ni vet han som kan pressa ut ögonen, ja, säkert 3 centimeter. Kommer ni ihåg honom?



Happ.. Händer idag då?


Jag ska ge mig ut på stan. Har spanat i en supernice vinterjacka.
Det gäller att vara beredd, man vet aldrig när vädret slår om.


Hörs!





God kväll!

Nu är det skallgång här hemma.
Letar efter min ena öronpropp. Verkar vara spårlöst försvunnen..

Dom små jäklarna har en förmåga att smita ur öronhålan under natten och sen gå upp i rök.
Som gummisnoddar, man köper en näve snoddar och så vips, så är de borta. Innan man knapt hunnit använda dem. Konstigt.


Ikväll är det i vanlig ordning måskonsert utan för fönstret. Men till råga på tittar grannarna på Jack Ass med fönstret på vid gavel. Jag hör hur de sprättar upp burköl på burköl och gemensamt skriker ÅHhhhh!!, Aaaajjj !!, Meeeeeen fyyyy faaan vaaad heeeemskt!! efter de klippen. Töntar!

Har testat att gorma tillbaka. Ingen respons.


Känns förbannat viktigt att jag hittar den här andra proppen. Och det är snart.
Annars ser jag ingen annan utväg än att kalla på någon skjutgalen person som kan peppra lite fåglar och kanske en och annan granne... 


Annars då? Jo, jag har spenderat min semesterdag i goda vännerslag (och kärlekslag?!), utomhus i sol och värme. Gött! Haft långpicknick och svullat gosaker. Livet på en pinne. 


Nej, åter till sökningsarbetet. Morsning!







Semesterdag 3

img_0221 (MMS)

Idag bejakar jag naturlivet.


Äh va tusan!

img_0551 (MMS)

Är det semester så är det de. Jag fortsätter mitt kvällsmackefirande. Fast idag är det tisdag och då lyxar jag till det med vindruvor. Och så sitter jag i sängen och äter. Och smular. Ajöss så länge.


Fan!

Jag missade Måns ikväll. Skit också! Någon som såg? Var det bra? Höll han måttet den här gången med? Lika gubbig eller hade han poppat till sig?


Pang!

img_1907 (MMS)

Hörde ni?  Startskottet för min semester avlossades nu. MIN semester. Fyra veckor. Det är en stor apparat det. Nu ska här semesterfiras!  Börjar med en kvällsmacka och efter den ska jag kasta mig ner i sängen, under duntäcken och kuddar, och med feting öronproppar, så ska vi se vilka måsar som törs störa mig i natt!


RSS 2.0