-Sccchkåhl på er!!

Hej som fan..


Härliga fredag, äntligen är du här!

Sitter hos körven, smuttar lite på en drink och passar på att kludda lite här medans nya drinkar blandas..


Så vad passar då bättre än att utbringa sommarens första skål



-Sccchkåhl på er!!



Åter till fräkenodlingen, ma råkes!

image736






Inte en cykel så långt ögat kan nå...



Hej Kötthövven!


Meen, ni blev väl inte ledsna? Jag skoja ju bara, de förstår ni väl.
Jag älskar ju er . . .


Inte en cykel så långt ögat kan nå. Vilken besvikelse. Allt jag vill här i livet är att ha en cykel (mja, kanske inte bara det, men i alla fall) och det är tamefan en omöjlighet. Snälla, vet du något om en ledig hoj kan du väl höra av dig? Jag blir din vän för livet i sånna fall . . .



Var på första fotbollsträningen i kväll. Herre guu' vilket lag, vilken kämpar glöd och laganda. Jag är stolt att vara medlem i H1's korpenlag. Den 9:e visar vi var skåpet ska stå (bollen placeras)! Tror jag lägger cykeljakten åt sidan o höjer ribban lite: dags att leta fotbolls dojor!




Nu ska jag krypa ner i sängen så sov gott köttövven

Neee, still joking (craazygirl is logging out)








 


Jo, man skaffar en cykel!


Yo' feel the flow..


Si så där. Hemma från jobbet nu. Det bli en tur med bussen i dag också. Fast den här gången kutade jag så fort mina med orkade och hann! Vilken skön känsla..


Har precis stuvat i mig lite falukorv.. Äughä! Gud vad äckligt det lät: stuvat i mig en falukorv.. Får mig att tänka på en barnförbjuden film jag såg i mina ungdomsår. Huga buga!!



Hur som haver. Mätt o belåten är jag i alla fall. Kanske att man skulle ta sig en glass på stan om en stund? Kanske passa på att köpa lite nya underkläder- det är tvättstrejk här hemma.. Men först av allt ska jag kika efter en cykel på blocket. Behovet efter en är ruskigt stark (det stramar till i cyckeltarmen).



 





Tack för tipset Jana!






Vad gör man?



Kutar i väg till bussen, missar den med en deci. Huttar med handen mot chauffören och skriker att fetbubben kan glömma att jag går in till stan med skavsår, FINNS INTE EN MÖSSA!Kastar en blick över axeln och får se en annan buss från andra hållet. Kutar tillbaka till andra busshållplatsen. Stiger nöjt på bussen och tänker: but hey, jag åker bort till Valla eftersom bussen ändå vänder där och sen åker in mot stan. Nice med sajtesiing!

Men vad upptäcker jag (dock alldeles på tok försent)?!! Jo att det inte alls är buss numero 1 jag klivit på. Jag haaatar kollektivtrafik!! Åt helvete med det bara!

Nej för jag har glatt stigit på 3:an som tar mig så långt bort från stan som möjligt. Förbi valla, genom hela Frösön (tjuvön), förbi golfbanan in på F4 där det var bussstopp på en kvart. Där satt vi, jag & busschaffören. Mot civilisationen igen men först en sväng förbi Härke och hela skiten. Stanna o plocka upp en hel skolklass med fulla studenter. O så Valla igen. O förbi jobbet igen, och slutligen mot stan..


Det tog 55 min att ta sig från jobbet till stan idag.


Nu är det jag som rotar fram en hoj- finns inte en chans att jag använder busskortet nå mer!   


Långa bollar på bengt..


Suuug.. Här har jag suttit i snart två timmar o inte gjort ett skit. Kutryggad och snorig. Borde ha rensat datorn men je ork int. Borde även ha vikt in alla kläder men det orkar jag inte heller. Och minst av allt orkar jag gå på fotbollsträningen. Ja, ni hörde rätt! Bellanbullan ska börja lira fotboll!! Men inte idag, det orkar jag inte.


Nog för att det skulle va skönt att bli av med svålet  -but hey, det tar jag nån annan da'




Idag fick jag ett paket i brevlådan.
Det var från mamma och innehöll en bok & smörknivar.

Thank you mami! Hur kunde du veta?


Nepp, nu ska jag ta mig en päronsplitt och stoppa fossingarna i ett fotbad. Kanske måla naglarna i en galen färg.. Jag lever ett craaazy life!


image734


Umm. Nu känns det som sommar



Äntligen är jag på benen igen. Har legat som en döing i sängen de senaste dagarna o mått pyton.
Har norat o hostat och tyckt väldigt synd om mig själv.


Men nu när jag sitter här, framför datorn med min mjölk & flingskål, lyssnar på Magnus Uggla och tittar ut på en klarblåhimmel o känner jag mig friskare än tarzan (typ)...

Det känns som om sommaren är här nu!!



Ska blåsa håret och hoppa kläderna och möta upp korven strax.. I dag vill jag äta glass!




Hej svejs lingon fejs!


image733






Men guu' va khul..


 

Jo nu kom jag på en rolig sak..


Medans håre blir grått o rynkorna smyger sig fram, i väntan på att Sofia ska ta sig hem (i allt annat utom i ljusets hastighet) så kommer jag faktiskt på en rätt trevlig sak:





Max invigningen är den 22 Maj!





 


Men, vad skådar mitt vackra öga..




Är det inte solen som tittat fram. Tänk att den endå fanns kvar där bakom molnen i alla fall. Det var väl an tur det.


Ja, allesammans. Vad ska jag berätta för kul idag då? tänker så det knakar, men kommer inte på nå! Rackarns! Det mesta som hänt i dag har nog bara varit irriterande (eller irretersamt som man säger i Jämtland och ingen annanstans i sverige!)


Tex så har jag nog fått en släng av magkatarr. Men det är väl just sånna krämpor man får acceptera när man lever som jag, som en rockstjärna.. Sen fick jag reda på att desperate housewives har spelat in och visat det absolut sista avsnittet i serien. No more desperate housewives, med andra ord. Bara det får ju mig att vilja ställa mig upp och traska iväg i evig protest..


Vad mera då?


Nepp, kommer inte på nå mer..  
Nu ska jag traska över till min soulmate o nöta desperate housewives avsnitt!


Ha're


Ciao


God dag!


Ja, i dag är det faktiskt en god dag. Känner på mig att det här kan bli en himla kul vecka, eller vad tror ni?

Solen lyser lite smått i dag, fast det är fortfarande svinkallt så overallen blir på ett tag ska ni veta.



Måste säga att jag gjorde ett fantastiskt kap med glasögonen i går. Dom är helt perfekta!

Det är en helt ny värld som öppnar sig. I går när vi kollade på bodyguard kunde jag se textningen - det kallar jag lycka!


Finns dock en som inte uppskattar glasögonen lika fullt som jag. Han heter Jörgen med Kniven. Han är helt förtvivlad - ska du verkligen ha dom dära?! Flera gånger märkte jag att han i stället för att kolla på filmen stirrade på mig med en mycket skeptisk min. . .  



Nå ja, eftersom det är en så pass bra dag idag tycker jag att en hyllning till mig själv passar ypperligt bra.


Soolen lyser i ditt hååår
marken bloomstrar där du gååår
om du beeer mig skall jag tyysta viindarnaaa

varje röörelse är sann
världen vilar i din hand
om du beer mig skall jag väända flodarnaaa

Isssabeelle

jag har gett dig detta liiv
jag har sett dig bliiva till
och om du beer mig skall jag stilla vååågornaa

jag blir gååårdagen för diiig
men du är framtiden för miiig
om du beeer mig skall jag släcka stjääärnoornaa

Issaaabeeelle

Jag kunde svalka öknarnaa
Jag kunde smälta isarnaaa
För en oooersättling stund i din närhet

jag kunde skiiingra skyyyarnaa
jag kunde lyyfta slöjornaaa
för ett sviiindlande beviis på din käärlek

Isssaaabeeeeeelle



Den ni!



Bellan Bullan - den enögde...


Hörni!

Nu är det bara några timmar kvar på helgen. Gäller alltså att noga välja hur man vill spendera sista vilotimmarna. Eftersom jag precis smällt i mig en pizza lär jag snart lägga i soffan- krypa ihop i fosterställning och ligga så tills det är dags att pallra sig i säng. Skönt!



I dag blev en en sväng på stan igen, o kultiverad som man är blev det en fika på stocketit.

Sedan bar det i väg på loppis där jag faktiskt gjorde några fynd. Hittade bland annat ett par riktigt schysta glasögon- äntligen kan jag se, helt underbart!


Här är några googles som jag vald i mellan


    
  


 

Blev till slut dom hära- nu är jag nöjd, glad och har återfått synen!










Sköna Lördag



Tjaba!


Kom hem från stan för ett tag sedan. Hade med mig en del påsar, så nu har jag precis testat inköpen (kastat kläder om kring mig och skapat allmän oreda i vårt före detta nystädade hem) Ska snart i väg till systeryster, de blir middag där i kväll, gött gött..


Försöker fixa över bilderna från Malaysia till datorn, men det går inte riktigt som jag tänkt mig - det går inte alls! Har i alla fall sett undervattensbilderna som Janne tog - det är ju skamligt vad het man är, jo jo minsann. Nu gäller det bara att hitta en scanner så att ni andra kan så ta del av en sån läckerbit.. - roooar, like a leion!


Nepp, nu måste jag greppa fläskfileen och traska i väg till hamngatan.


image723
(En kanonbild - lite av inköpen)


Hej svejs pizza fejs!





En idé





Nu har vi äntligen kommit på vad vi ska göra av den fula stora väggen i vardagsrummet. Har gått o stört mig på den så pass mycket att jag velat flytta. Men så kommer räddaren i nöden- enda från Erkenhill- men en lysande idé.  Väggen skall prydas med en stor och fin bokhylla som karl min fått äran att bygga. Varför har jag inte kommit på nå sånt tidigare? HaaaLLooo, lixom ba'!







Hej mitt vinterland!


Men guuu' vad najs me freda, helt underbart!



Veckan har varit ruskigt lång. (Nästan att minuterarna varit lika långa som på julafton) Men men, snart är helgen här och det ska bli grymt skönt med en riktig slappohelg.


I kväll blir det att dega i soffan, kika på några filmer och svulla nå gott. Mamma har lovat att laga nå smarrigt till mig och Jasmine. Um uhmm, fan vad jag saknar mammas goda mat ibland. .

Nå andra planer är inte spikade- men det lär ju bli en lugn helg (välbehövlig), ta det bananas, känna laxen lixom...







image720




Östersund Åre Flygplats




Mamma, skippa snöskorna, vi plocker upp dig med skotern i stället!






Den som söker finner: inte ett skit!



Hej svejs


Nu har jag lustläst http://www.max.se/ men inte funnit det jag letat efter. Jag vill veta när premiären för nya restaurangen i Östersund är. Men icke! Inte ett jota står det om öppningen.


Hur ska jag nu veta när jag ska börja köa?!!



image719



Tänk när man få sätta tänderna i en nån hära- um uhmm!


Till dig Sofia



Kvinnonamnet Sofia  är av grekiskt ursprung och kommer från ordet sopheía som betyder 'vishet' eller 'Den kloka'.


Kuriosa:


-Namnet Sofia/Sophia blev år 2001 framröstat som Sveriges vackraste flicknamn av Aftonbladets läsare.

-Så här stavas namnet på polska Zofia ( kan även förekomma i åldersgrupp 12-14)




( Kändisar med samma namn:Sophia Buch amerikansk skådespelare, Sofia Wistam svensk programledare, Sofia Dorotea av Hannover drottning av Preussen, Sofia Lind svensk längdåkare och vasaloppssegrare, Sofia Gubaidulina rysk tonsättare)

  


Grattis på namnsdagen Sofia!


image718



dangerous monkey


Mahaaaa.. Men dra åt helv --- vad jag är trött i dag. Var nära att grina när jag kröp ur sängen. Att sen upptäcka att snön fortfarande vräker ner gjorde inte morgonen lättare. Jäkla piss väder- ska vi aldrig få sol & värme i jämtland?  Vaaa?! Och varför är det bara torsdag? Och varför känner jag mig som Gargamel idag?


Anar att jag vaknat på fel sida.. Utfärdar därför en liten varning:


Dont toutch, tease or feed the monkey, ok?!


image717



Färdig..


Si då där. Nu är storstädningen avklarad.
Nu känns det riktigt nice, fast när jag kånkade på skurhinken och dammade som bäst  ville jag bara lägga mig på golvet, gråta en skvätt, skrika saker som Madickens lill'syrra bara säger i garderoben och gnussa in mig i alla damtussar. . .


Men hur som haver, nu är det rent och fint här hemma. ( I princip kliniskt rent så hade jag velat kunde jag ha öppnat en BB mottagning..) Nu kan mamma komma hit och bli imponerad av lilldotra sin som alltid har så rent och fint!


Välkommen!!

image716



Nu ska jag krypa ner under täcket o läsa i en av mina 47 böcker... Godnatt!






summer summer summer


image715



Alla märstabor är korta...


Här sitter jag o ugglar med lusekofta, långfillingar & pälsmösa.

Ni förstår, det är så man måste klä sig för att överleva våren i Östersund.


I dag är det 14 maj snöflingorna dalar ner och fäster jag mina ögon på storsjön och tittar riktigt noga tror jag bestämt att isen håller på att lägga sig igen. Baere att plocke fram grillerna igen då -fetnajs!


Pratade nyss med min muminmamma. Hon kommer och hälsar på i helgen så jag bad henne ta med snöskorna så att hon slipper vada i snö från flygplatsen. Min lilla mamma, hon är rolig hon. Hon började skratta hysteriskt (fattade inte riktigt åt vad) så hon var tvungen att lägga på..  

Jag har förstått att man blir lite annorlunda om man bor nära Arlanda under en längre tid. Jag och Jasmine är något skonade men ni som känner oss, ja ni vet ju...


En annan sak som jag märkt är att alla som bor i Märsta är korta.
Jasmine är helt övertygad om att det är alla utsläpp o skit från Arlanda som fått Märstaborna att stanna vid ca 150 cm (absolut inte längre än 160!) Och nu när jag tänker på det så stämmer det faktiskt. Innan jag flyttade upp hit vandrade jag runt som en smurf, typ 2 äpplen hög. Men bara efter några månader i norr slog det om. Nu när man besöker södern känner jag mig som värsta basketspelaren med mina 166 cm -helt ootroligt!


Någon annan som bor eller känner någon som bor nära Arlanda? Hur känner du/dom dig/sig & hur är det med längden?

image714


Ska det vara så va, va? ere så??


Huga, vilken trist jag. Inge solsken bara kallt grått och snöblandat regn.

Detta var inget jag längtade hem till. Hade jag vetat att det skulle vara sånt här pissväder hade jag kunna stannat på Langkawi ett bra tag till.


Det är Desperate Housewives på tv i kväll, Waoou! Dock hade jag och körvas ett mindre maraton med de nya avsnitten i går så ikväll blir det Plus istället. Plus är bra, jag gillar Sverker ja'!



 



Nu väntas personalmöte med kräftskärtssallad - ummm!

Sen måste jag hem o städa, så tråååkigt.  


 

image712

Tänk om man bodde så här?
Förstå vad skönt när man städar, bara att hiva ut skräpe från fönstre..



Bara tisdag..


Det känns redan som att jag jobbat minst 4 dagar. Den här veckan blir nog lång. . . Lång och full av tråkiga måsten: måste städa, måste tvätta, måste diska..


Är dock för trött för att bry mig, för trött för att vara bitter..



Godmorgon!



I said brrrr, its cold outside



Ja då var det dags för vinter igen då.

Fram med dunjackan, raggsockarna och snowjoggings för nu snöar det! 
Jag bara ääälskar när det är sånt här väder- man blir så glad! . . . .



image711

Jävla skiit väder!



Bilder från fredagen



   

1. Jakob i sitt esse, Fia är lycklig & Patric har smakat på sur vine'
2. Go matn' 3. Tre hotties 4. Vinden har vänt, - Nu är det fetröj som gäller!! ( jag är livrädd som vanligt..)

    

 

5. Linda korkar upp skumpa.. 6. ..Sara & Jakob drack av den! 7. Teambildning (?!)
8. Discofeelinking! 9. Dans på stången. . .




-Sen blev det svart-

Sköna fredag


Trots få arbetsdagar i veckan är den här fredagen väldigt efterlängtad.  Ska bli sjuk skönt med helg. I morgon ska jag unna mig en redig sovmorgon och en god skål med svenskfil- um uhmm!



Solen skiner i Östersund idag. Och äntligen känns det som om våren verkligen är på G. Dock har jag inte märkt av den värmebölja alla surjämtar verkar inbilla sig att det är.


11 + är INTE varmt!! inte när man nyss skuttat runt i närmare 40 grader. 11 grader känns som en sibirisk vinter mot huden min. 11 grader är ungefär om istiden. Väntar nog ett tag till innan jag petar på mig sandalerna..



image713



I går hade vi grillpremiär. Myste i kvällssolen (dock med duntofflor och lusekoftan på) och mumsade grillspett. Gött med kött! Visade lite bilder från resan och överlämnade obligatoriska souvenirer, så som kylskåpsmagnet & ölöppnare i ett, Fiffigt va?!



Som sagt, fredag i dag. Nu börjar laddningen inför kvällen. Afterwork på Survivals, kan nog bli en upplevelse.  .  .



O så en liten fundering som länge har snurrar i huvudet mitt:


Varför köper vi hotdogs i tiopack och
korvbröd i åttapack?


Svara du som vet!!



P.s  Jana kul att du är tillbaka hos mig igen :)Bilderna kommer snart- ska bara mixtra lite med vår #%=?+*¨!!#)0&¤#%!?+  dator  först.
Den vill inte riktigt fungera som jag vill att den ska. Grrrr!


Nu när solen tittar fram..


Vad passar då bättre än en detta?!






Mja, kanske inte med roligt var det i alla fall.
O lärorikt, för hittills har jag trott att JAG har varit en dålig förlorare. . .





But hello little darlings...



Då är man åter i kalla Sverige, brrrrrr!!
Har varit en helt sjukt bra resa! Massor av sol, bad och galna äventyr. Visst var det jobbigt att lämna paradiset men nog var det skönt att få krypa ner i sin egna säng i natt/morse. Phu! nu måste jag nog sova lite till...



image697


Zzzzzzz.. zzzzz.. ZZZzz..




 

Bilder och galna historier kommer sen..







RSS 2.0