No woman, No cry


Nu kanske ni tror att jag enbart sysslar med fredagsdrinkar?! Men faktum är att det blivit både torsdag-fredag-lördag-måndag-tisdag och onsdagsdrinkar. Ikväll nöjer jag mig med förrådet i bagageluckan. Eller jag nöjer mig med att titta på förrådet.

Nivet, när man kommer upp i åldern kan man inte hålla igång alla dagar i veckan. Nej ni förstår, nu förtiden pallar jag bara sex dagar i veckan. Så i kväll håller jag mig i skinnet= paddlar solo i herraväldet med Bob Marley på max, så att säga.



Men i morgon smäller det till igen. Då ger jag mig ut i stormen med "Kastvinden". Henne har ni här nere..







Ni kanske undrar vart fredagsdrinken är?



Här vettu! Ikväll blir det många drinkar..











Här har ni den serverad. Fredagsdrinken.



Man dricker öl på fat, ur flaska, i öltält.  Men glöm inte att det också går alldeles utmärkt att dricka den från byxlinningen. Krävs lite mer finnes, men absolut inte en omöjlighet.



 





Testa!




JAG SKA PÅ HUNDRAÅRSFEST!



 

Eftersom det är något fel på fejsbuck anmäler jag mig här och nu.


Lälläh, visst går det bra så här?!











Ut med det gamla & in med det nya


Nu är det på tiden att jag rensar ur det gamla och skaffar lite nytt & fräscht till lyan.  En riktig "Home Makeover" blir det och jag tänkte att ni skulle få följa mig under resans gång. Jag behöver nämligen er hjälp. Eftersom det finns så mycket fint att välja på tänkte jag att ni kunde ge mig lite tips och smakråd. Ni gör det lättast genom att skriva en kommentar under inlägget. Där, där fick ni ett tips av mig. Det gäller att ge och ta. Min mamma brukar säga "att ge är att få". Så kom igen; ge mig tips idéer och kommentarer!



Hittade föresten den här annonsen, det lockar att svara men det är svårt det där med skambud.  Vart går gränsen liksom? man vill ju ändå göra en bra affär..











Jag skrattar idag, kanske gråter jag sen..


Ja just det, idag skrattar jag. Jag skrattar för att solen skiner. För min nya lägenhet. För att det är onsdag, snart torsdag och sen fredag. Men framför allt skrattar jag eftersom det bara är 6 veckor kvar tills jag, syster och muminmamma lämnar landet.



 

Ja , du lilla mamma, är du nyfiken på vad dina frön har hittat på?











I can see clearly now..


(Hello fuckers!

Vill bara berätta att det är helt riskfritt att gå ner i källaren. Det blev inga fällor. Så nu vet ni det, bara att traska ner.)


Och till er fans; God morgon! Vilken härlig morgon. Solen skiner, jag har rena, mjuka kläder som luktar sköljmedel.

Njuter av mjölk, flingor och livet!Ska strax iväg och kika på en lya. Hoppas innerligt att detta byte går att genomföra. Om inte får det nog bli Härke för fröken Olbrant. Där kommer jag bli olycklig..




Men, det finns lösningar för allt. Jag kommer se till att ha den här bilden nära tillhands. Så att jag lätt kan plocka fram den när kvällar som man känner sig extra ensam kommer. Och sen skrattar jag mig till sömns.








A B C



Just nu spelar Spotify låtarna i bokstavsordning. Det är Tomas Di Leva nu.Helt plötsligt försvann suget att gillra fällor och bråka med världen. Istället vill jag plantera små små frön i lerkrukor och dansa runt på en sommaräng i en batiktunika. Eller varför inte naken, fast då vill jag ha en krans i håret. Det ska vara en prästkragekrans.


( Hade ingen bild på det..)



Jag kommer med solsken till dig..


Eh eh ' yo yo!


Fans! Sköna solstrålar idag asså. Fett nice väder. Och fredag till råga på allt. Jaho! Svisch sa're så var veckan förbi. Vilket temo. Har knappt fattat att jag är hemma från jobbet. Störtade in i herraväldet och började direkt stöka på med kläderna och vipps så hade jag varit nere i tvättstugan och brassat igång maskinerna. Vilken fredag hörni!



Nu sitter jag på sängkanten och dinglar med benen. Lyssnar på Timbuktu och känner mig farlig. Nästan giftig. Funderar på hur fredagen ska spenderas. Antingen gillrar jag fällor i källaren, (nivet såna som han i Ensam hemma gjorde?) eller så blir det slirning i rännstenen.



 

Eller har ni något bättre förslag?  Kom 'an'bara!












Fredagsdrinken..



Då "Mr Uggla him self" inte behagar bekräfta mitt övertagande av "fredags drinken" tar jag saken i egna händer. Ja där hör du Magnus. Jag gör som jag vill. Jag behöver inte fråga dig.



 


Så här är den, fredags drinken. Skål!


 










Strindberg & jag



Hej



 


Det här är jag och mitt marsvin Strindberg. Bästa marsvinet i hela världen. Det har hänt lite sen det här kortet togs. Jag har ju flyttat till Norrland. Fått ljusare hår. Och Strindberg är död. En dag hittade mamma honom i buren utan päls. Ja visst sirru, han tappade allt hår och loggade ut. Det var en märklig dag i mitt liv.  Vem skulle jag nu matcha frisyren med?


Fantastiskt



 

" Jag var inte bara gjord för dessa dar"



Ibland är livet allt bra härligt. Eller varför inte dra till med fantastiskt.

Vissa dagar (som den här tillexempel) spelar det ingen roll hur många missöden som lurar runt hörnet beredd att hoppa fram och djävlas med mig vilken sekund som helst. Att missödena också inträffar rör mig inte i ryggen.  Jag blir varken arg eller stressad när jag vaknar upp och inser att jag ska vara på jobbet om 30 min. Jag blir inte hysterisk när tovarna i håret inte går att borsta ut och eller inte hinner äta någon frukost.  Jag skriker varken svordomar eller könsord när jag inser att de enda rena byxorna jag har är ett par bagie från ett tidigt tvåtusental. Jag gråter inte när jag ser min bleka feja med smink från gårdagen nere på kinderna. Jag känner inget större behov att ta livet av någon när att jag lagt ner avsevärt lång tid på att parera mellan glassplitter i Badhusparken och en liten stund senare glider över en spikmatta.

Vänta lite nu, Vissa dagar?  Vem försöker jag lura? Jag har väl aldrig någonsin haft en sån här dag tidigare? Och varit på ett sånt här bra humör!?  Inte ens när saker och ting går som jag vill är jag så här glad, och inte brukar jag ta motgångarna med en enkel liten axel ryckning. Nej den här dagen är alldeles speciell. Alldeles för speciell för att kunna kategoriseras som "vissa dagar".  Vad tokigt av mig.



Det är viktigt att man tar till vara på såna här dagar. Och för att göra det på bästa sett brukar jag låsa in mig i herraväldet och tralla med i Håkan Hellströms glada toner.  Se där ja, nu svävade jag iväg igen. Jag har väl aldrig någonsin frivilligt lyssnat på Håkan Hellström. Och ännu mindre trallar med?! Men idag gör jag det. Idag trallar jag, högt och för glatta livet!






När ska polletten trilla ner?




Kolla in min nya länk nedan. Hellen Hunters är den enda som fattat galoppen, man ska kommentera mina inlägg. Då kan man komma hur långt som helst. Titta bara på vart hon är nu, på min blogg!






När?




När kommer du hem? det är tomt utan dig.
Inget öga att peka på, ingen Sofia så långt ögat kan nå..






Livin la vida loca



Vad gör man när regnet öser ner, när alla gått på semester och flytt från stan, när ingen kommenterar mina inlägg?

Jo då går man ut och discodunkar med Krippe, far min!






Uselt



Här trillar inläggen in på löpande band.  
Men vart fan är kommentarerna? Hyllningarna?  Är ni helt från vettet?
Här har jag kommit hem från en ruskigt lång turné.  Jag är utarbetad och härjad och skulle mest av allt behöva en sisådär 3 månaders vila, men vad gör jag?


Jo jag loggar in här och levererar inlägg på inlägg. Jag lägger ner hela min själ för att fylla och förgylla er vardag med spännande och häpnadsväckande historier.  Och vad får jag tillbaka? I N T E E T T J Ä V L A S K I T!  Inte en gnutta tacksamhet så långt ögat kan nå. Taskig stil! Är mäkta besviken, jag orkar inte ens titta på er.





Testing testing


Fredags drinken?!










Att vara eller icke vara. Att ta den eller icke ta den.



 

Jag tog den..


Cirkus tre veckor klarade jag mig utan det svarta guldet. Men så dag kunde jag inte hålla mig längre.


Jag smög ut i köket. Ställde mig på tå och sträckte upp handen och greppade muggen. Sakta men med dock bestämda steg pinnade jag iväg mot maskinen. Ställde in koppen, ökade styrkan en aning och tryckte på knappen.  I samma sekund sköljde en känsla av misslyckande över mig. Men jag var fast. Jag tog den varma koppen i mina kalla små händer, böjde ner huvudet och mötte ångan och en underbra doft sipprade in genom näsborrarna.  En vibration gick igenom kroppen. Med blicken fäst i det svarta gick jag tillbaka till skrivbordet. Klev upp och lyfte koppen mot skyn. Förde koppen mot munnen och läppjade.







 


No Action



Här har det inte hänt något på länge. Dags att sätta sprätt på fingrarna och dra en liten vals över tangentbordet. Eller inte.
Men en blid kan jag bjuda på i alla fall.









RSS 2.0