Nu börjar semestern!








Ma råkes!



Looki looki..


Har suttit och fixat o trixat lite med designen hära. Och titta, titta vad jag har åstadkommit!

Den här bilden är ju helt klart somrigare än den jag hade tidigare. Jag måste faktiskt säga att jag känner mig nöjd. Förutom en liten detalj som gör mig galen. Varför får jag inte ut bilden åt sidorna? VARFÖR??!

Det här är något som kommer störa mig enormt mycket. Jag gillar detaljer men den här ligger mig inte alls nära hjärtat. Känner redan nu hur denna detalj kommer att trycka som ett åskmoln över huvvet. Hur jag vänder och vrider på mig mitt i natten, kan inte sova, inte äta. . .


Tur som fan att jag åker ifrån civilisationen i morgon. Bortom all IT kommunikation. På Koludden finns varken Internet eller telefon. Där lever man ungefär som på bronsåldern. Där använder man sig av en megafon gjord av näver. Vill man någon något så är det bara att hojta till.





(östersund = civilisationen. . .  njaaa)


Hämnden är så ljuv, sååå ljuv!


Regnet bara öser ner..



Men snart, snart så lämnar jag stan. Jag o Jugge drar på roadtripp och då ska vi ha sol! Ska bli sjuk skönt att få lämna blåshålet Jämtland och riktigt sköj att hälsa på lite homies i södern. Måste härda ut två dagar till, bara två till, sen så!



Idag var jag med om en märklig upplevelse. Jag lyckades bli övertalad att smörja näsborrarna och ögonlocken med Tigerbalsam. . . Sätt lite på fejan, det blir en ashärlig känsla sas de..


Men faktum är att det jag kände var allt annat än en ashärlig känsla!!

Så nu sitter jag här, men utvidgade borrar och tårande ögon och smider planer. Hämnden är så ljuv, sååå ljuv!


Ett tips!



För er som ska ut o golfa. Leta upp väderstenen och tyd vädret enl. följande


-Gunge stein- då blaus é


-È stein blöut- då regne ne


-`E stein heit- då skin sola


-È stein kall- då ere mulet


-Om stein gunge och é blöut, då ére klent i golfvaer


-È stein vit- då ere vinter -Då ske da gao heim!




Goder Afton ...


Goder Afton Kötthövven!


Nu är vi snart i mitten av sommaren. Här i Östersund har det aldrig varit gråare förr. Det är ca 5 + och inte ett spår av någon sol. Här behöver man både långfillingar och öronlappar för att hålla sig i liv. Här måste man borra sig ett hål om man vill bada i sjön. Det är här din tunga skulle frysa fast som du slickade på stället.

De här är stan som gud glömde skänka sol till.



 



Tack ska'ru ha GUBBE!!


Mitt sommar loooov..


Hey lövers!

Förstå, bara 4 dagar kvar till semestern nu. Vad jag längtar. Ska ner till muminmamma och göra Rosslagen osäker. Jag ska leva som en vilde i bushen och göra alla små stockholmare livrädda. Jag ska vara först nere på stranden, långt innan själig tid. Hoppa bomben och skrika skepp o hoj så att alla i små stugorna vaknar. Jag ska peta med pinnar i alla ormbon så att det blir lite livat på tomterna. Tömma sjön på kräftor förhand! Fånga fästingar för att sedan se hur lång tid det tar innan de dör i bubblande vatten på spisen. Jag ska leta upp min gamla limphoj (mins ni dom?) och köra snabbt som fan ner för backen ner till stranden och skrämma livet i förbi passerande. Jag ska plocka alla smultron innan någon annan hinner före. Jag ska anordna kubbtävlingar långt in på småtimmarna och vråla ut min lycka när jag vinner så att exakt alla på Koludden vet vem som vunnit. Jag ska hinna med allt på två veckor som jag tidigare hann göra på ett helt sommar lov. Så nu mina vänner, nu gäller det att lägga upp en tidsplan!

Här föresten, här är lite bilder från i fredags. Lördagen spenderade jag nerbäddad i sängen med mastodont skavsår. Jag trodde jag skulle dö! I går var vi på bilbingo- Jörgen med kniven vann tuuusen spänn!

Hör att han kommer hem från golfen nu o jag känner på mig att han har gifflar med sig. Umm!


  
  

1. Söttjejorna 2. Ölen var lika stor som hövvet. 3. Sofia the lovebugg.
4. Isabelle crach a bugg. 5.Katta on the way -high way! 6. Fina flickor fiser inte..




Cat attack!





En dag..

En dag kvar till helgen. Åtta dagar kvar till semester. Femton dagar kvar till stråket & LÖNING!!. Tjugoen dagar kvar till Lykke Li spelar. Trettioåtta dagar kvar tills min kalender tar slut o jag måste köpa en ny.  Hundrasextiosju dagar kvar till julafton. Där, där har ni några av årets happenings!



I morse var det på håret att jag letade fram dunjackan. Skare va så här svinit kallt hela sommaren tar jag tamefan mitt pick o pack och drar till sydliga bräddgrader! Ok att solen tittar fram just nu när jag sitter och gnäller- men var fan har den varit under resten dagen då? VA?? Komma krypandes nu o försöka värma upp den frusna kropp jag befinner mig i -skulle inte tro det va! Jag klarar mig utan dig! Ta o skin på några bananer i söderhavet va, för mig kommer du aldrig göra varm igen- ALDRRIIG!


Oups. . .


Men du, kom tiillbakaa! Jag skojade ju bara. Snälla'rå! Jag ÄLSKAR JU DIG!!


Här ska ni få!




Bara en liten grej så där. Inget speciellt. Liten sak bara.

VARSÅGOD!



My my, hey hey

KaLopSKaKaLopSKaLopSKaLopSKaLopSKaLopSKaLopSKaLopSKaLopSKaLopS


Tsäänare!



Har precis kravlat mig ur badkaret och sitter o lufttorkar bakom datorfläkten. Ne, nu ljög jag. Men badat har jag gjort i alla fall så nu är jag ren igen. Fick hem ett nytt paket fullproppat med böcker: släktens isbjörnar i grottan enligt Jasmine, men Sagan om Isfolket enligt alla andra. Nu är det bara 25 böcker kvar att beställa, sen så har jag hela serien -Whoo!



Men vet ni vad? Jo sirru nu händer det grejer!
Jag upptäckte i dag att Mossippan länkat till min blogg-  M I N!! Fatta nu kanske ni mina fem läsare får sällskap. För ni är väl ännu fem va?! Måste kanske hitta på något fint till eventuella nya läsare, som en välkomst present lixom. Ska klura ut något riktigt bra..



Oh det hände något så hemskt i går! Systeryster trillade i trappen och slog lillhuvudet hennes och jag blev så skraj när hon ringde. Jörgen tog snabbe blixten och skjutsade oss till sjukhuset och där fick vi sitta hela kvällen. Huja det var så hemskt. Men som tur var var det ingen större skada så hon fick åka hem, tillslut. Stackarn har fått värsta bulan så nu kan ni kalla oss Bellan-Bullan & Bulan!






Tooodels poudels!



kRäfTsTjäRt kRäfTsTjäRt kRäfTsTjäRt kRäfTsTjäRt kRäfTsTjäRt



Å vilket jäkla deppo väder det är idag. Sitter o lyssnar på sorliga Neil Young låtar och gråter över mina skavsår. De gör så ooont! Den smärta jag kände efter promenaden hem från jobbet var bara småpotatis jämfört med nu. Ni förstår, det blev lite discodans på lördagskvällen. Jag o Sara var ute på galej i högklackat och det fick jag ångra bittert när jag vaknade i går. Trotts att jag tejpat och fixat med fossingarna så vaknade jag upp med enorma blåsor som slitits sönder så huden flagnat och i såren var det fullt av plåsterklister. Jag var helt övertygad om att amputation var det enda som kunde rädda mig. Det sved och jag var så rädd och ville bara gråta!



Men i dag är det bättre.
Det gör visserligen förbannat ont men Jörgen säger att det kommer gå över. Jag får lita på honom..



Ska snart i väg o äta middag med några brudar på jobbet. Vi ska fira av Linda som slutar hos oss i morgon. Uäää! Vad jag kommer att sakna henne! Fråga är bara hur jag ska ta mig bort till Brunkullan (även kallad Brunögat) med mina köttsår. Funderar stark på att norpa ena rullatorn som står i trappen. Bara låna en liten sväng lixom. Det är de väl ingen som märker?


TITTA!

              


1. Sniff sniff, jag trivs bättre hääär, där jag kan lukta på blommorna... 2. Hey hey, det discodans på tapeten 2. Dagens outfit 3. Åkej.. ehm.. vad var det här om?




Hallå hej ...



Hallå hej fårfiol!


Nu är det bevisat. Nu vet jag att jag lider av koncentrationssvårigheter..

Jag skulle ju testa att lyssna på ljudbok för första gången igår. Tänkte att det skulle va lite mysigt & avslappnade men tji fick jag. Att lyssna på ljudbok gjorde mig allt annat än avslappnad. När jag väl hade kurat in mig under täcket och puffat kuddarna satte jag i gång mp3n. Lyssnade spänt till prologen och sen var det kört. Började känna hur det kröp i kroppen. -ska jag bara ligga här rakt upp o ner?! Jag kunde ju kanske ta o leta upp virkningen som ska finnas i skrubben någonstans, eller ska jag ta fram lite pärlor. Eller kanske läsa en bok, nehej du, jag lyssnar ju redan på en! Hum undrar om jag hittar några skor i morgon, vill ha några med en liten klack. Men inte för liten.. Tänk om jag skulle ta o...


Och så höll jag på en bra stund och upptäckte sen att jag inte hört ett skit på gubben som läser upp ljudboken. Så jag spolade tillbaka och började om. Sen vaknade i morse med tomt batteri och sladden fastklistrad i gregel på kinden..




Tanken var att det skulle bli en lugn-slappa-o-ta-de-bananas-helg - ihelgen, men jag får fan lappsjuka av att sitta inne så här länge- jag måste ut o träffa folk!! Känner mig helt nipprig just nu och att sitta o lyssna på partajmusik gör ju inte saken lättare. Nej, jag får nog ta och hammra på djungeltrumman lite o se till att det blir lite raj raj i alla fall!

Skaru me?




Fan vad jag hade velat vara i Sundsvall nu. Mando Diao Spelar i kväll
och jag skulle kunna sälja min ena njure för en billig peng om någon skjutsar dit mig nuuuuu! Vem blir min hjälte? (om du kör extra fort får du även min mjälte.. he hee eeeeh ööö..)

KID SVENSK



God kväll mina vänner..


Här sitter jag igen, mitt emot snabba blixten. Lyssnar på Lykke Li och njuter av fredags kvällen. Har varit hos syster yster och kikat på en kanon rulle - Kid Svensk hette den.

Bästa filmen jag sett på länge, störtskön!

Satt o fnissa åt en hel del tonårs pinsamheter och blödig som man är föll det några tårar med. Den måste ni se!





Ska snart avsluta kvällen o krypa ner i sängen med Stieg Larsson.. HA! Där började era små under läppar darra va? Kan tänka det, kan tänka det. Men jag menar faktiskt med ljudboken.. Hallo?!



Men först, Neil Young med heart of gold. Adjökens!


Freeedag!



Åh exakt vad tänkte jag när jag bytte till den här designen? Det är ju tydligt att jag inte varit vid mina sinnesfulla bruk - för det här är fult. Gud, vilket rim!! Nej det här måste jag ändra på illa kvickt.  Får sätta upp det på min helgpyssel lista. Har kommit in i värsta pyssel perioden, allt jag vill är att klippa & klistra, pilla & knopa och bygga pärlplattor så klart- det är livet de! Nu skulle man haft en stor fet balkong , då hade jag kunnat sitta där i solen med pysslelådan och drömma mig bort.. ummmm..


Idag var jag, Linnea & Katta och badade på lunchen.  Det var kallt, blött & skitskönt! Från och med nu är det en stående fredagsaktivitet.



Bye the way;  Lykke Li spelar på yran - måste se!





Hej hej'



Arma hjärtan..



Idag har jag drabbats av solsting vilket resulterade att jag tog en promenad hem från jobbet.

Att röra på små pinnarna är bra tänkte jag medans jag gladeligen spatserade hem och tittade på ankungar vid vattenkanten. Kontentan av en sjudundrandes solsting blev skavsår with a big fat S!


Det känns som den gången jag skrubbade mina hälar med rivjärnet.. nej nu skojade jag till det lite, naturligtvis har jag aldrig gjort det, men jag kan tänka mig att det skulle göra precis så ont som jag har nu.



Ja happ. I Östersund händer inte ett djävla skit. Tänk om man hade bott i Sundsvall, då hade man kunnat gå på Gatufesten, levt rövare ända in på småtimmarna. Men här, här är allt dött, trist och alldeles för djävla tradigt. Okäj ookääj, så illa är det väl inte riktigt. Men just nu när jag skriver så fort jag bara kan av rädsla att datorn ska ge upp så känner jag mig faktiskt en gnutta förbannad. Men inte på riktigt, jag bara rycks med i mitt hårda hamrande på tangenterna lixom, nivet!






Nu ska jag fortsätta min pyssel kväll, sitter o filar på lite hus skisser.

I morgon ska jag bygga pärlplattor!






Nakna män!



Årets stora happening är här!


Nu ni mina vänner, nu händer det grejer. Håriga nakna män med fiolen i högsta hugg och då snackar jag både musik & köttfiol.





Datum: 080710 - Vilka ska med?








Första Juli



But hello my little ponnys..



Idag är det första juli vilket innebär att det bara är fyra veckor till hösten. Tycker därför att det är på tiden att jag gör lite sommar fint här'a. Men med en dator med samma hastighet som Skalman lär det ske lagom till vintern o då ska man ju ändra till något vintrigt, o så håller det på så där . . .


Men det är ju alltid nice med lite förändrig så ni får väl se vad det närmsta halvåret har att bjuda på.. Nu ska jag se Barnen i Bullerbyn och spåna på lite ideer!



Hare!











Nej men hey, kolla kolla vad jag har hittat..

                                      
                                        
  
Vemdalen nyår 07/08



Malaysia-Langkawi 08


Yeah!




 

Äntligen är dom här Jana!


(Allvarligt! Vi måste skaffa en ny dator, det här funkar tamefanimej inte längre. För det första tar det ett decennium för att starta upp den sen knorrar den på ett tag o tillslut är ljudnivån som två jetmotorer o precis lagom till att webbsidan är färdig laddad ja då, ja då tackar fanskapet för sig och stänger av sig.. Men förhoppningsvis kommer räddningen i dag- tack gud för extern hårddisk. Nu gäller det bara att hålla pyret i liv tills all musik & bilder är på säker mark- peppar peppar!)


 

Trotts att tilliten inte är så våldsamt stor har jag ändå beslutat att utmana ödet o försöka föra över lite bilder från Malaysia. Jag kan ju inte sitta o hålla på dem hur länge som helst, så nu Jana, du som väntat som ett litet barn gör på julafton, nu ska du äntligen få se några..



    
   
  

  
   
   
   
  
  
  
   
    




Men gissa hur mycket flashbacks jag fick nu då. Ja, nu hade jag kunnat göra mycket för att få ligga vid poolkanten i eftermiddags solen och njuta av varenda hundradelssekund!


JAG VILL TILLBAKA NU!! -ja nu pirrar det allt bra i Malaysia tarmen...



 

 


RSS 2.0