skräckupplevelser...


 


Aber guten tag mein liebe kitzenkatzen!



Si sånen. Nu är man hemkommen från storstan. Och jag bara måste få skrika ut min lycka: FY faskikeeeen vad skööööönt!! Aldrig har jag haft sådan hemlängtan tidigare. Jo kanske en gång, när jag var på språkresa. Fast den längtan varade bara någon minut så den gills inte. Och oavsett hur äcklig mat vår värdfamilj serverade så går det inte att jämföra med upplevelserna på Hotell Vanadis.

Rum så små att jag & LoLOLo stötte näsorna ihop när vi låg i varsin säng. Golven, sängarna, väggarna, toalettsitsen, ja tamejfan allt var svinkallt. Och att ha fönster som inte var täta gjorde ju inte saken bättre.  Det är ett under för mig hur skalbaggarna på golvet inte frös ihjäl. De verkade faktiskt vara de enda på hotellet som faktiskt trivdes. Stormtrivdes och förökade sig!! Att personalen gormar GOD MORRRRGON SÄGER MAN!! när man precis vaknat och fortfarande är blåfrusen får en inte direkt att känna sig välkommen. Ingen tjena-hejsan-bo-hos-oss-kompis där inte.


Men vänner! Ni behöver inte frukta, jag är hemma och jag lever. Ni kan andas ut, jag är i säkerhet igen. Och det är huvudsaken. 


Ps. Gjorde en helkroppsstädning i går så nu ska jag vara loppfri.






Uppdatering från Kalix


Yo tjäääna!


Jag är i Kalix. Man säger så här i stället för hej hej. Yo tjäääna alltså. Yo utalas ungeför som i gettot, typ jowh (hårt och fort) mendans tjäääna är mer utdraget och släpande. Det ska vara lång betoning på Ä.

Se där ja, en liten snabbkurs i kalixmål.


Jag måste nog få tillåta mig själv att säga att jag blivit lite utav en baddare på kalixmålet. Jag pratar fort med släpar ändå på bokstäverna. Tex så här: Va dåå´åå? Ja sku'barra häämta en oooóst.



Nå, hursom haver. Snart är det dags att skaka av norrlänskan för om några timmar bär det av söder ut. Till hufvudstaden. Så då gäller det att damma av stämmbanden och återta stockholmstugget igen, storstadsböna som man är. O efter en vecka i storstan bär det av till de jämtlänskaskogarna igen och då blir det jämtska för hela slanten..




 

De var lite från mig. Nu vill jag ha lite från er..







 


Äventyrsplanerna är avfärdade!



 

I stället begraver jag mig i arbete.
Under de senaste två veckorna har det bildats två gigantiska hudväck under små ögonen mina. Vissa kallar det påsar man jag har valt att inte tona ner något, så mina heter IKEA kassar (nivet dom gula & blå).


Väldigt väldigt stora människor brukar ju ha problem med sår mellan valkarna.. Jag har problem med sår mellan IKEA påsarna.  Det är inte bara de att jag ser ut som Quasimodo, utan det svider kliar och bränner också! Förbannat!



Nå ja, ingen har väll dött av lite arbete..?!







nu ni!



Alltså nu är det tamej fasiken dags för äventyr!
Dagens höjdpunkt kan inte längre vara ett 3 timmar långt skumbad. Det håller inte i längden. Jag kommer börja tappa hud om det fortsätter så här.. Nej, ett riktigt hejdundrandes äventyr känns på sin plats!



Men det finns en pytteliten detalj som sätter käppar i mitt äventyrshjul.
VAD FAN SKA JAG HITTA PÅ??
Faktum är att jag guppat runt i badkaret alldeles för lång tid för att jag ska komma på något som ens är en gnutta värdigt att jämföra med alla andra äventyrare där ute.


Ta Jasmine tillexempel. Just nu befinner hon sig på en öde ö på andra sidan jordklotet (där månen inte ser ut som hos, utan som en glad mun i stället) och borstar tänderna under en stjärnklar himmel på en terrass gjord av bambuträ. I palmbusken bredvid sitter små färgglada kolibri och kuttrar. Inne i bungalow, i ett stort akvarium väntar alla vackra fiskar de fångat på snorkelturen tidigare idag...


Eller Sofia rå! Hon ska äventyra i Vemdalen i helgen. Skibummer som hon är. Hon kommer att dominera alla ölhävartävlingar, dansa till varenda denga, dricka U-båt och tjoa & tjimma.



Nej, här känns det inte läge att komma dragandes med russinleken direkt. Nej här krävs det något utöver det vanliga. Något fartfyllt..
Mjaa mina vänner, det här tåls att tänkas på.








 

Hej på're!




RSS 2.0