Första kvällen = succé!

Nemensejgodag!

Jäklar i min låda vilken kväll det blev i går. En fantastisk öppning på yran 2010.

Ruggigt bra framträdanden. Öppnade upp med Sundbybeeerg, suuundbybeeerrrg.

I dag har jag toner av Från och med Du, i huvudet mitt. Älskar pianoplinkandet i början!

En och annan wrap blev det. Och här mina vänner, nu ska ni få ett tips. I Hörnet intill Statsgårn står ett härligt pitebo-gäng som serverar oxwraps. Bästa wrapen ever! Testa, gört! Värt varenda krona.  



Och vet ni vem jag sprang på igår? Mitt i mitt minglande dök en gammal granne från Märsta upp.  Han bodde i tian och jag i tolvan. Hux flux, bara så där dök han upp. Det är alltid lika kul att träffa folk man inte sett på länge. Snick snacka lite om gamla minnen. Nu hann vi inte snick snacka så mycket. Han hade nämligen bråttom upp på scenen. Slamra på slagverk. Jadu, Ian Haugland, sicken show ni bjöd på. Ni får högsta betyg av mig.

Efter vårt snabba möte fick jag frågan, MEN VARFÖR TOG DU INTE KORT PÅ HONOM??!

Allvarligt. Skulle jag klistra in ett kort i fotoalbumet med en liten notis:
Yran 2010,träffade gamm’grannen min...

 

Här är i alla fall bilderna som kommer att finnas i albumet med rubriken:


Storsjöyran 20100729 –Första kvällen = succé!


Oskar Linnros


 

  

 

 

Och här har ni mig. Minglarn. Med slapp handen. Skål!


 






 






Ikväll ger vi oss ut igen. Första stoppet blir Badhusparken. Mr Krunegård.








 

 


Nu kör vi!










 

Gummistövlarna är på, regnkappan lika så. Nu är jag redo för festival.

 

Så här ser tiderna ut..

Allt innan 20:00, Öl

20:00 Badhusparken

21:30 Wrap-intag

21:45 Öl, kanske lite vin

(22:00 kanske kanske kanske Torget)

23:30 Badhusparken

00:15 definitivt Torget












Tillbaka till civilisationen


Hallå alla frasmusar och skinnpåsar.


I morse (tidigt som fan) packade jag väskan och lämnade storskogen bakom mig.Jag har befunnit mig i ett täckningsfritt område utan vardagliga bekvämligheter och faciliteter.

De senaste dagarna har jag levt mitt liv som en så kallad bush-woman. Jag har stridit och fäktats med hela Roslagens vildaste insekter. Erövrat vikingagravar och haft feber. Fast det har jag nu med. Det känns oerhört viktigt att förmedla det till er. Att jag är sjuk alltså. Så att ni vet..


Som sagt, nu har jag lämnat djungellivet bakom mig och tagit mig till civilisationen, huvudstaden. Fast även här får jag kämpa för mitt liv. Här får man armbåga sig fram, om man vill fram. (Om man inte vill fram utan rent ut sagt bakåt, ja då är det kört. För här är det strömmen som gäller, alla hänger med strömmen, oavsett om man vill eller inte).

Jag som annars brukar vara en rätt trevlig kvinna som tycker att livet ofta blir lättare med ett leende på läpparna, märker att det går så fan mycket bättre att vara arg och aggresiv här. Det är som om folket runt omkring mig tar mer hänsyn och visar mer respekt ju mindre vänlighet, värdighet och respekt jag ger dem. Om jag med ett leende på läpparna frågar; ursäkta skulle du kunna växla en tjuga, så är jag dig evigt tacksam? Ja, vad tror ni jag får för svar? Tror ni att jag får någon växel? Nä!

Men om jag istället tränger mig igenom hela kön, gormar: ur vägen era fetakossor, och sticker in handen innanför kavajen och pekar med pekfingret (nivet som en pistol). Ja se ni då blir det växel vill jag lova.



Jag tycker det är härligt att befinna mig i en stad där jag kan gå lös på vem jag vill och svina runt, utan att någon tycker att jag beter mig som ett svin. Här i Stockholm är det lite som på savannen. Störst är bäst och den som skriker högst blir hörd. Nöden har liksom ingen lag.



Men en annan sak hörni. Just nu sitter jag på mammas jobb. Med samma erövringsmetod som i växel-kön såg jag till att få en dator. Det är den jag sitter framför nu. Då och då tittar jag ut över kontorslandskapet och märker att alla här stirrar på mig. Jag duckar snabbt ner igen och knappar febrilt för att de ska tro att jag arbetar här. Att jag är en väldigt viktig person som företaget har hyrt in för att iakta, bevaka och skriver rapporter om dem.


Då och då tittar jag upp och söker ögonkontakt med någon av dem, först kisar lite med ögonen och sedan spänner jag blicken i dem. Hehehe, det är så kul att de deras skraja fejor. Snabbt som ögat slänger de sig på tangentbordet och börjar jobba igen.

För en stund sedan tog jag mig en lov runt borden här. Alla och jag menar verkligen alla stannade upp i sitt arbete. Det var som om de höll andan. När jag sedan återvänt till platsen hörde jag en gemensam suck av lättnad.

Jag tror inte att någon av er kan förstå min frestelse att när som helst peka ut någon och skrika :DU DÄR, KOM HIT!


Hahaha, det skulle verkligen skrämma skiten ur dem.



Snart ska jag dra mig in mot city och träffa chefen. Vi ska bli försäkringsförsäljare.
Från bush- till business woman. Det gäller att vara mångsidig.

 

 

 

 


 

 

 


Vad gör ni?



Försöker ni sova? Inte jag inte, jag försöker packa.
Fast jag försökte somna för en stund sedan. Men det var i princip lönlöst.
Så istället försöker jag alltså packa väskan inför semestern. Försöker ja. Hur svårt kan det vara, undrar ni säkert. Ja nå så jävulskt kan jag informera.

Nu när jag tittar på det berg med kläder o prylar som jag snart ska (även om det blir med våld) pula ner i väskan märker jag att det är mer grejer än vad jag hade med mig till Malaysia. Och då vill jag bara poängtera att resan till Malaysia varade i närmare tre veckor, och den här semestern i en. Men att planera kläder för en vecka i ”sommarsverige” är en helt annan grej än till Asien.

I Asien är det samma klimat hela tiden. Här, i vårt avlånga land varierar väder och vind lika mycket som mitt PMS humör. Och apropå PMS, inte bara att jag ska gardera mig med kläder för en skön och het sommar dag till en svinkall och regning, utan jag måste också räkna med en uppsvälld menskropp som kan slå in när som helst, mot en som inte är lika uppsvälld.

Alltså, kläder för soliga varma dagar på stranden/storstan/ i bilen/ i skogen för en mycket uppsvälld person samt en mindre uppsvälld. Och för regniga blåsiga och iskalla dagar på stranden/storstan/ i bilen/ i skogen för en mycket uppsvälld person samt en mindre uppsvälld.


Ja men ni förstår ju vilka problem jag handskas med. Herregud, tänk om man bodde i Afrika. Ja då behöver man bara fästa tandborsten vid snörningen till rumplappen och traska dit näsan pekar. Hur enkelt som helst!




Men problematik kan även förekomma utomlands.
Se här tillexempel. Få sugröret in i munnen utan att använda händerna.





Lite trixit, men det går!














Men jag har ju glömt...



... Att berätta att mamma och Görans katt har kommit tillbaka.
Har i ju för sig inte berättat att den varit borta överhuvudtaget. Men det hör inte hit. 
Nu är Cesar tillbaka och det vill jag fira med en liten visa.

 

Välkommen hem lilla kissemissen!





Matfrossa!

 

Pizza, greksallad med massor av vinägrett, västerbottenpaj, grillkorv med senap!, och gurkmajonäs! Kräftstjärtstoast med majonäs. Kräftor! Baguette att doppa i Cola (det ÄR jättegott, faktiskt!) Cornichons. Mammas köttfärssås med spagetti. Crêpes. Röding med gräddsås och nypäran. KÖTT! Pitabröd med sallad och dressing. Räkor och aioli. Toast! Köttfärspaj. Tzatziki. Bandpasta med tomat, basilika & mozzarella!! Big Mac. Biffstroganoff. Tomatsoppa. Lassange!



 
 

     






Behöver jag säga att jag är lite hungrig?






T J E N A!



Igår, eller i morse innan jag tillslut somnade bestämde jag mig för att prata i-språket hela dagen idag. Det kändes som ett väldigt bra beslut just då. Men när jag väl slog upp mina små gröna sköna så hade hela idén fallit i glömska. Så kan det vara ibland. Får ta det en annan dag istället.



Jamen ja ha ja. Vad har ni för er? Jobbar ni?
Jasså på så vis, men serni det gör inte jag. Jag har helg nu, och njuter till fullo.

 

Har precis kommit in efter en underbar morgon, förmiddag och dag ute i solen.
Fräkenodlat med andra ord. Jag tog faktiskt med mig fruktosten ut i det gröna och har legat som en strandad säl på ett och samma ställe tills nu.


Förutom i-spårket hade jag även tänkt tvätta idag (börjar sina i troslådan). Men när jag kom ner i tvättstugan och märkte att lampan inte fungerade, fegade jag ur. Har inte riktigt förstått hur mörkrädd jag är förrän nu. Hur jag än ville ta kontroll över situationen, bara gå in i tvättstugan och bortse från det totala mörkret, gick det inte. Jag kunde inte. Jag provade lite trevande med ena foten, samtidigt som jag försökte hålla upp den tunga järndörren och göra mig så lång som möjligt, för att kanske, kanske nå den andra lysknappen. 5 meter bort! Insåg ganska snart att det inte skulle fungera. Slängde ur mig några könsord och drämde igen den tunga dörren. Mycket demonstrativt.

Det hela fick mig att minnas tonåren (stackars pappa!) och även om det kunde uppfattas som barnsligt i andras ögon kändes det väldigt skönt att få ut min ilska. Sen var det över liksom. Det är finnblodet i mig som gör att jag bränner av på två röda. Men sen i nästa sekund är jag lugn, snäll och fin. Så är det med det.

 
Nepp nu ska jag hoppa in i duchen, sen ska jag sprätta en kall öl och soltorka på ballen.


Hej svejs!







Frukostsälen!






Jag börjar bli otålii ii i


Och jävligt frustrerad. Jag är snortrött men kan ändå inte somna. Jag har prövat alla metoder men inget fungerar! O så har jag snart tryckt i mig på tok för många pigvin-lakris-pastiller. Har jordens halsbränna nu. Det måste vara en ren omöjlighet att få slut på dessa små karameller. De tycks liksom bara bli fler fler ju mer man äter av dem. Så jävla kusligt.


Det finns dock en metod kvar att testa. Svepa en kopp starksprit. Helst 80 procent. Meeen, eftersom jag behöver så ytterst lite för att bli på packen kommer jag att ignorera den metoden. Vill liksom inte knocka ut mig för hela helgen.


Apropå helg. Min har börjat nu. Det har varit helg för mig i lite mer än 2 timmar. Deni.



En annan ska som gör mig en gnutta irriterad är Yrangruppen. De har fortfarande inte publicerat något spelschema med tider. Det börjar bli lite brådiis nu hörni.
Koom igen nu Briiitt-Marie, kör för fa’aan! (hehe, kan inte få nog av den frasen..)


Men, i och med att det snart gått 2timmar och 15 min på min helg, kan jag lika gärna dela med mig av den första releasen av mitt spelschema. UTAN TIDER!



Torsdag:
Europe, Shout Out Louds, Oscar Linnros, kanske Miss Li.. Det där beror helt och hållet på vilket humör jag är på.


Fredag:
Kent, Johnossi, Markus Krunegård. Absolut ingen Melissa Horn i alla fall..

Lördag:
Hoffmaestro, Monty, Hoffmaestro.. Skulle vara kul att titta till Imperial State Electric också. Men vi får se. Man vet ju aldrig om det
K R O C K A R  M E D  N Å G O T  A N N A T eftersom tiderna inte är publicerade.



Men hej, vänta nu. Är det inte en gäsp som kommer smugande.

 

Jo, gidnitt!




Kan inte låta bli









Hey lovers!


Jag är lite inne på det där Jana har skrivit.
Javisst, jag är snyggast i stan och visst kommer jag leva länge på bilderna nedan. Men det är på tiden att det händer något här.

Och med det sagt, har jag också fått något gjord. En början på ett inlägg.



Ja kära vänner. Det har runnit en hel del vatten under broarna sedan sist. Nedan får ni en uppdatering.


Fina Sara & Jonathan har blivit föräldrar.

Jag är nog den sista att lägga ut en grattishälsning. (Alla andra verkar ju inte göra något annat än att blogga på dagarna. . !) Men som den yrkeskvinna jag är har jag valt att lägga det privata åt sidan i några dagar, och i stället lägga kropp & själ på arbetet. 

Nå, hur som haver. Ett stort grattis till de nyblivna föräldrarna och det varmaste välkomnandet till deras lilla gryn.


Som sagt. Det har varit en hel del jobb för min del. Äntligen börjar det hända grejer. Jag fullkomligt älskar när det är mycket att göra. Jag flänger från punkt A till B, och ser till att hela tiden hålla gröten varm. Om ni förstår vad jag menar.(Det gör i ju för sig inte jag, men det lät bra).


Trotts allt jobb har dammat av min managerkavaj
och därmed gått in i managerrollen igen. Känns fint. Det är nog ett av alla kall jag har. Att vara manager. Jag är liksom klippt och skuren för den titeln. Så i sommar ger jag mig återigen ut på turné.  Dock utan band och strategi. Jag förbokar inga spelningar eller shower. Utan slår upp och drämmer av en visa eller två, när det perfekta tillfället finns. Man skulle kunna säga att det hela är ett spontanitetssällskap, där gruppens medlemmar väljs ut (av mig!) efter tycke/smak, vilja och humör, dag, natt. Hänger ni med?


Sen har vi det där med semester.
Den är bokad och klar och går av stapeln vecka 29. Då åker vi dit näsan pekar. Första stoppet görs i Skålan. Tänkte paddla lite kanot, bara så där. Bejaka mitt wild-life-jag. Såatteee. . .


Och så till något helt annat. Robyn! Hon har tänkt släppa 3 plattor det här året. Snyggt! Just nu är det till hennes låtar jag stampar foten till. Mycket bra.




Det här blev längre än jag tänkt. Men att ordbajsa är bra.
Att sätta punkt kan ibland vara ännu bättre.



Maråkes! / Managern













RSS 2.0